Boomverzorging

boomverzorging

Professionele boom verzorging
Naast tuinonderhoud zijn wij ook gespecialiseerd in boomverzorging. Als European Tree Worker streven we naar een mooie, gezonde boom op de juiste plek in de tuin. Wij onderzoeken op boomveiligheid, geschiktheid van de groeiplaats, haalbaarheid van een ruimtelijk plan en voeren het snoei- en/of kapwerk uit.

Uitvoering
We zijn VCA en ETW gecertificeerd en werken met geclassificeerde klimspullen. Indien nodig gebruiken wij een hoogwerker. We zijn in het bezit van de juiste klimspullen om veilig (grote) bomen te snoeien of te kappen op moeilijke posities. Wij denken altijd met u mee en beoordelen elke klus op basis van onze ervaring en kennis.

Advies en onderzoek
Bomen zijn niet altijd in goede conditie. Dat kan de veiligheid in gevaar brengen. Wij voeren boomveiligheidscontroles uit (VTA) om dit te checken. VTA is een visuele methode om een boom te controleren op conditionele en mechanische gebreken. Is de boom bijvoorbeeld breukgevoelig? Of is hij ziek? In de meeste gevallen volstaat een visueel onderzoek.
In sommige gevallen blijven er onduidelijkheden bestaan na het visuele onderzoek. Dan kunnen wij een boom nader onderzoeken op inwendige holtes en rotting. Dit voeren wij uit in samenwerking met een boomadviesbureau, die de meetapparatuur (zoals een Picus-geluidstomograaf) tot zijn beschikking heeft.

Geïnteresseerd? Neem dan gelijk contact op!